RECEPTY

Kuracie rolky s pórovou omáčkou

Kuracie rolky s pórovou omáčkou

Plnené kuracie roládky s ľahkou, jemnou, mliečnou omáčkou.

recept,fotorecept,kuracie prsia,šunka bravčová,syr Gouda,pór,Kuracie mäso,

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie čierne mleté-
kuracie prsia500gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
ocot-
olej slnečnicový0
paprika kápia čerstvá½kusu
pór½kusu
soľ-
soľ zeleninová-
syr Gouda100gramov
šunka bravčová150gramov

 

Recept

1. Plnenie

kuracie prsia 500 gramov  soľ zeleninová  korenie čierne mleté  šunka bravčová 150 gramov  syr Gouda 100 gramov  paprika kápia čerstvá ½ kusu

Z mäsa urobíme rezne, naklepeme ich, posypeme zeleninovou soľou a korením. Na každý rezeň položíme plátok šunky, plátok syra a pásik kápie.

2. 

Rezne zrolujeme, môžme upevniť špáradlom alebo niťou.

3. Praženie

olej slnečnicový

Na panvicu dáme olej, rolky z oboch strán sprudka opražíme a preložíme na plech a prelejeme ich výpekom a trochou vody. Prikryté vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

4. 

pór ½ kusu  olej slnečnicový

Do rajnice dáme trochu oleja, pridáme na kolieska nakrájaný pór a chvíľku ho opražíme.

5. 

olej slnečnicový  múka hladká 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

Do hrnčeka dáme trošku oleja, pridáme múku, chvíľu ju pražíme, zalejeme studeným mliekom a poriadne rozmiešame, aby nám nevznikli hrudky.

6. Omáčka

soľ  ocot

Do takto pripravenej omáčky pridáme opražený pór a povaríme ďalších 5 minút. Ak sa nám omáčka zdá prihustá pridáme trochu vody. Na záver ju dochutíme soľou a octom.

7. 

Upečené rolky pokrájame na hrubšie kolieska, uložíme ich na taniere a prelejeme pórovou omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies