RECEPTY

Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku

Jemné a šťavnaté kuracie rezne obalené v nadýchanom zemiakovom cestíčku. Podávame s obľúbenou restovanou alebo surovou zeleninkou.

recept,fotorecept,kuracie prsia,zemiaky,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie čierne mleté-
kuracie prsia500gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká220gramov
múka hladká-
soľ-
soľ zeleninová3čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
zemiaky230gramov

 

Recept

1. 

kuracie prsia 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Rezne nasolíme a okoreníme.

2. 

zemiaky 230 gramov

Zemiaky očistíme, nastrúhame najemno alebo rozmixujeme.

3. 

vajce slepačie 1 kus  soľ zeleninová 3 čajové lyžičky  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  múka hladká 220 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Do misky dáme nastrúhané zemiaky, vajce, zeleninovú soľ (podravka,vegeta), kypriaci prášok, múku a mlieko a  vymiešame hladké cestíčko.

4. 

múka hladká

Rezne obalíme v hladkej múke, namočíme ich v zemiakovom cestíčku.

5. 

Vyprážame ich z oboch strán dozlatista.

6. 

Rezne odkladáme do misky podloženej servítkami, do ktorých odkvapká nadbytočný olej.

7. 

Podávame so zeleninou a obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies