svetvomne.sk

Kuracie prsia v syrovej perinke

Jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia, jemnej cesnakovej chuti, zapečené so syrom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

kuracie prsia 500 g

Mäso upravíme na rezne, naklepeme ich.

2. 

soľ  soľ zeleninová  korenie čierne mleté  paprika červená mletá  cesnak 2 štipky  olej slnečnicový 1 PL

Mierne osolíme, posypeme zeleninovou soľou (Podravka, vegeta), čiernym korením, červenou paprikou a nakoniec potrieme roztlačeným cesnakom zmiešaným s troškou oleja. Necháme chvíľku odležať.

3. 

múka hladká  olej slnečnicový

Rezne poprášime hladkou múkou a opečieme na rozpálenom oleji.

4. 

chilli sladká omáčka

Na ochutenie môžme pridať trošku sladkej chilli omáčky.

5. 

voda

Opečené mäso vložíme do zapekacej nádoby a zalejeme výpekom z panvice a trochou vody.

6. 

syr Gouda 125 g

Zapekáme prikryté v rozohriatej rúre cca 10 minút. Chvíľu pred vybratím mäso odokryjeme a posypeme strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť