RECEPTY

Kuracie prsia s hlivovou omáčkou

Kuracie prsia s hlivovou omáčkou

Kuracie prsia v hlivovej omáčke nadchnú i tých náročnejších hostí.

recept,fotorecept,kuracie prsia,hliva ustricová,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľka jarná1kus
hliva ustricová400gramov
korenie grilovacie-
kuracie prsia350gramov
olej olivový3polievkové lyžice
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ0

 

Recept

1. Kuracie prsia opečieme

kuracie prsia 350 gramov  soľ  korenie grilovacie  olej olivový 3 polievkové lyžice

Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, na oleji ich zľahka dozlatista z každej strany opečieme.

2. Nakrájame jarnú cibuľku a hlivu

cibuľka jarná 1 kus  hliva ustricová 400 gramov

Pokkiaľ sa mäso zatiahne, nakrájame si cibuľku na kolieska a hlivu na tenké plátky.

3. Pražíme

Mäso z panvice vyberieme, odložíme ho na tanier. Do panvice rovnomerne nasypeme nakrájané cibuľky a hlivu. Pražíme 3 až 4 minúty, kým nie je hliva s cibuľami mäkká.

4. Dusíme

smotana sladká na varenie 250 mililitrov  soľ

Do panvice pridáme kuracie prsia, spolu všetko dusíme 3 minúty. Po troch minútach obsah panvice zalejeme smotanou na varenie. Ak sa nám omáčka zdá príliš riedka, môžme ju zahustiť 1 PL hladkej múky. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies