svetvomne.sk

Kuracia roláda v lístkovom ceste

Mimoriadne chutná mäsová roláda. Jej príprava nezaberie veľa času. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cesto lístkové400gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
kuracie prsia800gramov
oreganog
paprika červená mletá2čajové lyžičky
slanina oravská100gramov
soľ2čajové lyžičky
syr tvrdý100gramov
vajce slepačieks
šunka bravčová200gramov

1. 

kuracie prsia 800 g  cesto lístkové 400 g

Kuracie prsia prekrojíme na plátky a vyklepeme. Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a každú polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na primeranú hrúbku - nie veľmi na tenko.

2. 

slanina oravská 100 g  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Na každý plát cesta poukladáme kuracie mäso, posypeme soľou, korením a paprikou. Slaninu nakrájame na prúžky a na každý plátok mäsa položíme 1 - 2 kúsky slaniny.

3. 

šunka bravčová 200 g  syr tvrdý 100 g

Šunku (údeninu, diétnu, mäkkú salámu) poukladáme na mäso so slaninkou a všetko prikryjeme tenkými plátmi tvrdého syra.

4. 

vajce slepačie

Rolády zavinieme, okraj cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a dobre uzavrieme.

5. 

oregano

Plech vystelieme papierom na pečenie. Preložíme rolády, ktoré na plechu celé potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vidličkou na viacerých miestach poprepichujeme a povrchu posypeme oregánom.

6. 

Pečieme na strednom teplotnom stupni v mierne rozohriatej rúre 45 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť