svetvomne.sk

Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cibuľa200gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
kuracie prsia750gramov
soľ1čajová lyžička
paprika červená mletá2čajové lyžičky
voda250mililitrov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
jogurt biely 3,5% tuku200gramov
múka hladká50gramov

1. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 4 PL

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a do sklovita opečieme na oleji.

2. 

kuracie prsia 750 g  soľ 1 ČL

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso pridáme k cibuli a necháme ho zatiahnuť. Osolíme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL  voda 250 ml

Pridáme papriku, rýchlo premiešame a hneď zalejeme vodou. Pod pokrievkou varíme 30 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  jogurt biely 3,5% tuku 200 g  múka hladká 50 g

Mlieko zmiešame s jogurtom a múkou, prilejeme k mäsu a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť