RECEPTY

Kulajda

Kulajda

Chutná polievka z juhočeskej kuchyne.

recept,fotorecept,huby sušené,smotana 30% kyslá,vajce slepačie,zemiaky,Hubové polievky,Česká kuchyňa

Hubové polievky

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list2kusy
cibuľa60gramov
huby sušené25gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
kôpor-
maslo30gramov
múka hladká30gramov
ocot0
smotana 30% kyslá250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie4kusy
voda1liter
voda-
zemiaky150gramov

 

Recept

1. 

maslo 30 gramov  cibuľa 60 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a opražíme na masle.

2. 

huby sušené 25 gramov  zemiaky 150 gramov

Huby premyjeme a namočíme do vody. Zemiaky ošúpeme a pokrájame nadrobno.

3. 

múka hladká 30 gramov

Cibuľu poprášime múkou, premiešame a popražíme.

4. 

voda 1 liter  soľ 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 2 kusy  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Zalejeme vodou, dôkladne rozmiešame, pridáme scedené huby, zemiaky, soľ, rascu a bobkový list. Varíme do zmäknutia zemiakov.

5. 

kôpor

Kôpor umyjeme a nasekáme.

6. 

smotana 30% kyslá 250 mililitrov

Polievku odstavíme z ohňa a primiešame smotanu s kôprom podľa chuti.

7. 

voda  soľ  ocot  vajce slepačie 4 kusy

Vodu s trochou soli a octu privedieme do varu. Vajíčka varíme po jednom. Vajíčko rozklepneme do vody a pomaly varíme asi 2 minúty. Potom ho presunieme do studenej vody. Žĺtok vo vajíčku musí zostať z časti tekutý.

8. 

ocot

Do každej porcie polievky vložíme vajíčko a nakrojíme ho. Ozdobíme kôprom. Podávame s octom, ktorým si každý konzument môže polievku dochutiť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies