svetvomne.sk

Krémové rezy s mascarpone

Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor práškový100gramov
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor vanilkový20gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mascarpone250gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka polohrubá8polievkových lyžíc
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vajce slepačie7kusov

1. Príprava cesta

vajce slepačie 7 ks  cukor kryštálový 8 PL  olej slnečnicový 2 PL  múka polohrubá 8 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  kakao - prášok 2 PL

Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.

Príprava cesta

2. 

Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

3. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.

4. Príprava pudingového krému

mlieko polotučné 1,5% ½ l  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 10 g

Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

Príprava pudingového krému

5. 

maslo 250 g  cukor práškový 100 g

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.

6. Príprava šľahačkového krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  mascarpone 250 g  cukor vanilkový 10 g  cukor práškový 2 PL

Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.

Príprava šľahačkového krému

7. Plnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.

Plnenie a zdobenie

8. 

Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť