svetvomne.sk

Kelový prívarok s kuracím soté

Chutný kelový prívarok s kuracími kúskami v jemnej omáčke. Podávame s volským okom a čerstvým chlebom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak4strúčiky
cibuľa130gramov
kel750gramov
kuracie prsia500gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká45gramov
olej olivový40mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
rasca mletá½čajovej lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
voda500mililitrov
zemiaky250gramov

1. Kuracie soté

kuracie prsia 500 g  cibuľa 80 g  olej olivový 20 ml

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme ju na rozohriatom oleji.

Kuracie soté

2. 

K cibuli pridáme pripravené mäso, miešame kým sa zatiahne a obelie.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL  soľ 1 ČL  voda 400 ml

Na chvíľu odstavíme mäso z ohňa, prisypeme papriku a soľ, premiešame. Vrátime na oheň a prilejeme vodu. Dusíme pod pokrievkou 30 - 40 minút.

4. 

múka hladká 15 g

Udusené mäso poprášime múkou a premiešame. Omáčka nám jemne zhustne.

5. Kelový prívarok

cibuľa 50 g  olej olivový 20 ml

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji.

Kelový prívarok

6. 

kel 750 g

Kel umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a tie nakrájame na malé kúsky.

7. 

soľ ½ ČL  rasca mletá ½ ČL

Kel vložíme do hrnca k cibuli, osolíme a posypeme rascou, premiešame.

8. 

zemiaky 250 g  voda 100 ml  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  múka hladká 30 g  cesnak 4 strúčiky

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ich ku kelu, podlejeme vodou, premiešame a za občasného miešania udusíme zeleninu do mäkka. Asi 20 minút. V mlieku rozmiešame múku, zalejeme kel, prevaríme. Ak je prívarok moc hustý pridáme podľa potreby ešte mlieko. Nakoniec vmiešame očistený pretlačený cesnak. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť