RECEPTY

Kávovo kokosové rezy

Kávovo kokosové rezy

Krémové rezy s bohatou plnkou pre milovníkov kávy a kokosu.

recept,fotorecept,kokos strúhaný,kávový likér,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový330gramov
cukor vanilkový10gramov
kokos strúhaný100gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
káva čierna instantná5čajových lyžičiek
kávový likér3polievkové lyžice
lekvár ríbezľový2polievkové lyžice
mandle lupienky-
mascarpone250gramov
maslo-
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka polohrubá-
múka polohrubá50gramov
puding vanilkový - prášok60gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky-
vaječný bielok7kusov

 

Recept

1. Kokosový korpus

vaječný bielok 7 kusov  cukor práškový 150 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a prišľaháme cukor.

2. 

kokos strúhaný 100 gramov  múka polohrubá 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Postupne zašľaháme kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie (25x25cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme a rozotrieme kokosové cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre pri 160°C 40 minút.

4. 

lekvár ríbezľový 2 polievkové lyžice

Korpus necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a necháme džem vsiaknuť.

5. Kávový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  káva čierna instantná 3 čajové lyžičky  cukor vanilkový 10 gramov  puding vanilkový - prášok 60 gramov

V mlieku rozmiešame kávu, cukor a vanilkový puding. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

6. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

7. 

kávový likér 3 polievkové lyžice

Maslo a puding spolu dohladka vyšľaháme a primiešame kávový likér. Namiesto likéru môžeme použiť aj rum v ktorom rozpustíme instantnú kávu.

8. 

Krém nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Necháme dobre stuhnúť. Najlepšie cez noc, aby sa prevlhčil a zmäkol kokosový korpus.

9. Cappuccino šľahačkový krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky

Smotanu vymiešame do tuha so stužovačom.

10. 

káva čierna instantná 2 čajové lyžičky  cukor práškový 30 gramov  mascarpone 250 gramov

Kávu s cukrom pomelieme na prášok a všľaháme do šľahačky. Vmiešame mascarpone.

11. 

Krémom naplníme cukrárenské vrecúško.

12. Zdobenie

mandle lupienky

Zákusok ozdobíme a posypeme mandľami.

13. 

Nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies