svetvomne.sk

Kávovo karamelové rezy

Výborný orieškový zákusok plnený kávovo-karamelovým krémom.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 300 g  voda 100 ml

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame postupne vlažnú vodu a šľaháme do peny.

Príprava cesta

2. 

múka polohrubá 200 g  orechy lieskové mleté 100 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal  vaječný bielok 4 ks

Vmiešame múku, orechy, kypriaci prášok a z bielkov ušľahaný sneh.

3. 

Plech vymastíme a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme do zlatista asi 20 min. Po upečení vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a pozdĺžne prekrojíme.

4. 

lekvár podľa vlastného výberu

Jeden plát vychladnutého cesta potrieme lekvárom.

5. Príprava krému

káva čierna instantná 1.5 ČL  voda 200 ml  cukor kryštálový 150 g

Uvaríme si 2 dl čiernej kávy. V hrnci na miernom ohni upálime cukor na karamel.

Príprava krému

6. 

Do vzniknutého karamelu vlejeme kávu. Varíme pokiaľ sa nám karamel znova nerozpustí.

7. 

puding vanilkový - prášok 40 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

V miske si rozmiešame zlatý klas a mlieko. Vlejeme to do kávového karamelu a uvaríme ako klasický puding. Necháme vychladnúť.

8. 

maslo 370 g  cukor vanilkový 1 bal

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom a podľa chuti ešte dosladíme vanilkovým cukrom.

9. 

Na na plát potretý lekvárom nanesieme krém a časť si odložíme na dozdobenie. Krém zarovnáme a prikryjeme druhým plátom.

10. Príprava polevy

čokoláda na varenie 55% 130 g  tuk stužený - margarín 1 PL

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou stuženého tuku.

Príprava polevy

11. 

Roztopenú čokoládu rovnomerne rozlejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

12. 

Zákusok nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a posypeme instantnou kávou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť