RECEPTY

Karlovarská knedľa

Karlovarská knedľa

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

recept,fotorecept,rožok biely,muškátový kvet,vajce slepačie,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa

Knedle

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

mlieko polotučné 1,5%5decilitrov
muškátový kvet¼čajovej lyžičky
múka hrubá250gramov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
rožok biely6kusov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

rožok biely 6 kusov  mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre  muškátový kvet ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Rožky nakrájame na drobné kocky a opečieme do zlatova na 150 stupňoch približne 20 minút. Prelejeme mliekom, pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať, štipku muškátového kvetu a soľ.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre  múka hrubá 250 gramov  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice

Z vaječných žĺtkov, mlieka a múky si vymiešame riedke cestíčko, ktoré primiešame k rožkom. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

3. 

Cesto vytvarujeme do tvaru knedle a varíme na pare (v parnom hrnci) 20 - 25 minút. Je možne knedľu variť aj vo vode, prípadne zabalenú v celofáne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies