RECEPTY

Karamelový srnčí chrbát

Karamelový srnčí chrbát

Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.

recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Bezlepkové,Vianočné recepty

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

burizóny ryžové140gramov
cukor kryštálový250gramov
maslo180gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)300mililitrov
čokoláda biela-

 

Recept

1. 

cukor kryštálový 250 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

2. 

maslo 180 gramov

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

3. 

burizóny ryžové 140 gramov

Prisypeme burizóny.

4. 

Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.

5. 

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

7. 

Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.

8. 

čokoláda biela

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme čokoládu čiastočne stuhnúť.

9. 

Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies