svetvomne.sk

Kapustový šalát s kurkumou

Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
voda400mililitrov
cukor trstinový40gramov
soľ1čajová lyžička
ocot4polievkové lyžice
kapusta biela800gramov
mrkva200gramov
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky

1. 

voda 400 ml  cukor trstinový 40 g  soľ 1 ČL  ocot 4 PL

Vodu s cukrom a soľou privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, pridáme ocot (môže byť aj ryžový, nevhodný je jablčný - v kombinácii s kurkumou zhorkne) a necháme vychladnúť.

2. 

kapusta biela 800 g

Kapustu natenko nakrájame.

3. 

mrkva 200 g

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na tenké dlhé slížiky. Pridáme ju ku kapuste...

4. 

...a zalejeme vriacou vodou. Ihneď scedíme.

5. 

korenie kurkuma ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme kurkumu, čierne korenie a dobre premiešame.

6. 

Zalejeme nálevom, utlačíme a necháme 24 hodín odpočívať. Podľa chuti môžeme pridať ocot, pripadne citrónovú šťavu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť