RECEPTY

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,slanina prerastená,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
kapusta hlávková biela750gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
slanina prerastená250gramov
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
voda2litre
zemiaky1.5kilogramu

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 2 litre  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

2. 

zemiaky 1.5 kilogramu

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

3. 

slanina prerastená 250 gramov

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

5. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies