svetvomne.sk

Kalerábovo-zemiakové placky

Chutná obmena klasických zemiakových placiek.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cesnak6strúčikov
cibuľa100gramov
kaleráb1kilogram
majorán3čajové lyžičky
múka hladká100gramov
olej slnečnicový
soľ2čajové lyžičky
strúhanka100gramov
vajce slepačie3kusy
zemiaky1kilogram

1. 

kaleráb 1 kg

Kaleráby ošúpeme a dáme na 15 minút obvariť. Vodu scedíme a necháme ich vychladiť.

2. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame.

3. 

cibuľa 100 g

Pristrúhame k nim kaleráb a očistenú cibuľu.

4. 

majorán 3 ČL  soľ 2 ČL  múka hladká 100 g  strúhanka 100 g  vajce slepačie 3 ks  cesnak 6 strúčikov

Prisypeme majorán, soľ, múku a strúhanku. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a premiešame.

5. 

Ponorným mixérom ľahko podrvíme (nie na kašu).

6. 

olej slnečnicový

Z cesta vyprážame placky na oleji, z oboch strán. Vypražené kladieme naplocho na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

7. 

Potom ich na stojato, jednu vedľa druhej, pokladáme do hrnca, ktorý vystelieme tiež papierovou utierkou. V hrnci si do podávania uchovajú potrebnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť