RECEPTY

Kakaovo-orechový závin

Kakaovo-orechový závin

Obľúbený koláč z jogurtového kysnutého cesta, zachutí všetkým deťom i dospelým.

recept,fotorecept,kakao - prášok,orechy vlašské mleté,Koláče,Slovenská kuchyňa

Koláče

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový70gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé20gramov
jogurt biely 3,5% tuku150gramov
kakao - prášok25gramov
krém orieškovo-kakaový50gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká400gramov
olej slnečnicový40mililitrov
orechy vlašské mleté100gramov
soľ-
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V teplom mlieku rozdrobíme droždie a pridáme lyžičku cukru. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 400 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  soľ  vajce slepačie 2 kusy  jogurt biely 3,5% tuku 150 gramov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajíčka a jogurt.

3. 

olej slnečnicový 40 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Prilejeme olej, mlieko a kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme zakryté, na teplom mieste, vykysnúť.

5. 

krém orieškovo-kakaový 50 gramov  kakao - prášok 25 gramov

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer asi 40x35cm. Na cesto natrieme v tenkej vrstve kakaovo-orieškový krém. Na krém rovnomerne rozsypeme kakao, ...

6. 

cukor kryštálový 50 gramov  orechy vlašské mleté 100 gramov

... cukor a mleté orechy.

7. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto zavinieme, na konci potrieme rozšľahaným vajíčkom a dovinieme.

8. 

Plech vyložíme papierom na pečenie a závin, najlepšie preklopením z dosky, na neho preložíme. Potrieme celý vajíčkom a na niekoľkých miestach zvrchu prepichneme vidličkou.
Počas pečenia prvého závinu si pripravíme z druhej polovice cesta druhý závin. Ingrediencie i postup zopakujeme.

9. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Hotový koláč nahusto posypeme preosiatym práškovým cukrom. Tak isto upečieme druhý závin.

10. 

Po dôkladnom vychladení nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies