svetvomne.sk

Jogurtovo-nektarinková terina

Mrazený dezert. Maškrta v horúcich letných dňoch.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
citrónová kôra1polievková lyžica
jogurt biely 3,5% tuku500gramov
med3polievkové lyžice
nektárinky½kilogramu
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky1balíček
sušienky maslové150gramov

1. 

nektárinky ½ kg

Nektarinky odkôstkujeme. Nakrájame z nich 6 tenkých mesiačikov a zvyšok pokrájame na malé kúsky. Formu na terinu (alebo podobnú nádobu) vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno poukladáme mesiačiky nektariniek v rade za sebou.

2. 

sušienky maslové 150 g

Maslové sušienky rozdrvíme v kuchynskom sekáčiku, alebo pomocou valčeka.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 1 bal  jogurt biely 3,5% tuku 500 g  med 3 PL  citrónová kôra 1 PL

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. V miske rozmiešame jogurt s medom a citrónovou kôrou. Vmiešame šľahačku.

4. 

1/3 jogurtovej zmesi nalejeme do formy na mesiačiky nektariniek.

5. 

Na jogurt navrstvíme 1/2 pripravených sušienok.

6. 

Na sušienky navrstvíme 1/2 pripravených nektariniek.

7. 

Nektarinky pokryjeme druhou tretinou jogurtovej zmesi. Potom navrstvíme druhú polovicu sušienok, z ktorých si však dve polievkové lyžice odložíme bokom. Ďalšia vrstva sú nektarinky, potom posledná tretina jogurtu. Tú už posypeme len sušienkami ktoré sme si odložili. Nádobu jemne zo spodu pobúchame, aby si jednotlivé vrstvy lepšie sadli na seba. Terinu uložíme do mrazničky kde ju môžeme skladovať až týždeň.

8. 

Pred podávaním vyberieme dezert na 15 - 20 minút z mrazničky. Potom ho vyklopíme, odstránime fóliu, nakrájame a za ďalších 15 minút podávame. Dezert konzumujeme mrazený, ako zmrzlinu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť