RECEPTY

Jemné smotanové palacinky

Jemné smotanové palacinky

Recept na veľmi chutné palacinky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Palacinky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor vanilkový1polievková lyžica
džem ovocný-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká200gramov
olej repkový-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cesta na palacinky

vajce slepačie 2 kusy  cukor vanilkový 1 polievková lyžica

Vajcia vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

2. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 200 gramov

Metličkou vmiešame smotanu a mlieko. Postupne primiešavame múku a vytvoríme hladké tekuté cesto. Palacinky sú lepšie ak cesto necháme odležať aspoň hodinu. Ak chcete palacinky robiť na raňajky, pripravte si cesto ešte večer.

3. Vysmážanie palaciniek

olej repkový

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

4. Servírovanie palaciniek

džem ovocný

Najrýchlejšie je palacinky potrieť džemom a zrolovať. Malé deti to tak majú najradšej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies