RECEPTY

Jahodový želé zákusok

Jahodový želé zákusok

Piškótový korpus a jahody zaliate v želé vytvoria zákusok, ktorý osvieži aj v tých najhorúcejších letných dňoch.

recept,fotorecept,tortové želé červené,jahody,Zákusky,Bezlaktózové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
jahody200gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
múka polohrubá60gramov
tortové želé červené20gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. Príprava piškótového korpusu

vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 50 gramov

V mise vymiešame žĺtka spolu s cukrom.

2. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.

3. 

Do žĺtkovej zmesi opatrne striedavo vmiešame múku a z bielkov vyšľahaný sneh.

4. Pečenie korpusu

Piškótove cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca. 15 Minút na 180°C.

5. 

jahody 200 gramov

Na vychladený korpus poukladáme kúsky jahôd.

6. 

tortové želé červené 20 gramov

Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ešte vlažným želé zalejeme koláč s jahodami. Vložíme do chladničky a necháme min. 4 hodiny v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť