RECEPTY

Jahodová roláda

Jahodová roláda

recept,fotorecept,vajce slepačie,jahody,jahody,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
jahody550gramov
mlieko polotučné 1,5%70mililitrov
múka polohrubá60gramov
puding jahodový - prášok1polievková lyžica
vajce slepačie4kusy
škrob kukuričný15gramov
želatinový stužovač50gramov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 100 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

múka polohrubá 60 gramov  škrob kukuričný 15 gramov

Pridáme múku a maizenu. Metličkou vypracujeme cesto, ktoré rozlejeme na plech s papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 15 minút na 180°C.

4. 

jahody 400 gramov

Jahody umyjeme a nakrájame na drobné kúsky.

5. 

cukor práškový 3 polievkové lyžice

V hrnci zmiešame jahody s cukrom, necháme chvíľu odstáť. Následne privedieme k varu a za občasného miešania jahody rozvaríme.

6. 

puding jahodový - prášok 1 polievková lyžica  mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, zmes pridáme k rozvareným jahodám. Premiešame.

7. 

želatinový stužovač 50 gramov  jahody 150 gramov

V menšej miske pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Spolu s kúskami jahôd ju vmiešame do teplej zmesi s rozvarenými jahodami. Premiešame a necháme vychladnúť.

8. 

Upečený korpus potrieme plnkou, zavinieme a necháme v chladničke cca 2 hodiny stuhnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies