Jablkovo- škoricové mafiny
Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.
recept,fotorecept,múka polohrubá,kypriaci prášok do pečiva,jablká,škorica mletá,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 2 | čajové lyžičky | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
hrozienka | 60 | gramov | |
jablká | 200 | gramov | |
jogurt ovocný | 150 | mililitrov | |
kypriaci prášok do pečiva | 3 | čajové lyžičky | |
mandle sladké jadrá | 80 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 8 | polievkových lyžíc | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
múka polohrubá 200 gramov • mandle sladké jadrá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky
Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.
2.
hrozienka 60 gramov • jablká 200 gramov • citrónová šťava 2 čajové lyžičky • jogurt ovocný 150 mililitrov • škorica mletá 2 čajové lyžičky
Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.
3.
cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • soľ • vajce slepačie 2 kusy • olej slnečnicový 8 polievkových lyžíc
Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.
4.
Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.
5.
Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.
Dobrú chuť!