RECEPTY

Jablkovo-čokoládová nátierka

Jablkovo-čokoládová nátierka

Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.

recept,fotorecept,jablká,čokoláda,Nátierky,Bezlepkové

Nátierky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový750gramov
jablká3kilogramy
kakao - prášok100gramov
voda400mililitrov
čokoláda100gramov
škrob kukuričný120gramov

 

Recept

1. 

jablká 3 kilogramy  voda 400 mililitrov

Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

škrob kukuričný 120 gramov  kakao - prášok 100 gramov

Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.

3. 

cukor kryštálový 750 gramov  čokoláda 100 gramov

Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.

4. 

Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...

5. 

... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies