svetvomne.sk

Jablkové palacinky zo špaldovej múky

Chutné palacinky zo zdravšej múky.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor vanilkový1čajová lyžička
jablká3kusy
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka špaldová hladká250gramov
olej repkový1polievková lyžica
vajce slepačie3kusy
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

jablká 3 ks

Ošúpeme a rozkrájame jablká.

2. 

mlieko polotučné 1,5% ½ l  múka špaldová hladká 250 g  vajce slepačie 3 ks  škorica mletá ½ ČL  cukor vanilkový 1 ČL  olej repkový 1 PL

Uvedené ingrediencia, spolu z pripravenými jablkami dôkladne rozmixujeme.

3. Vysmážanie palaciniek

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Vysmážanie palaciniek

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť