RECEPTY

Jablkové palacinky

Jablkové palacinky

Hrubšie jablkové palacinky podávame neplnené. Sú sýte a chutia ľahko posypané práškovým cukrom či potreté marhuľovou marmeládou.

recept,fotorecept,jablká,múka polohrubá,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor vanilkový20gramov
droždie čerstvé20gramov
jablká600gramov
mlieko polotučné 1,5%1liter
múka polohrubá500gramov
vločky ovsené100gramov

 

Recept

1. Príprava jabĺk

jablká 600 gramov

Jablká očistíme, zbavíme ich jaderníkov a na hrubo nastrúhame na slížiky.

2. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  múka polohrubá 500 gramov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  cukor vanilkový 20 gramov  vločky ovsené 100 gramov

K jablkám pridáme mlieko, polohrubú múku, cukor, droždie, vanilkový cukor a ovsené vločky. Všetko spolu dobre vymiešame a necháme pol hodiny odpočívať. Za tento čas nám cesto jemne nakysne.

3. Pečieme palacinky

Palacinky pečieme na panvici bez pridania tuku, s priemerom palacinky 18-20 cm. Palacinky pečieme hrubšie, skôr ako placky a na jednu palacinku potrebujeme cca 100-150 g cesta.

4. Podávame

Palacinky podávame posypané práškovým cukrom, alebo jemne potreté marmeládou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies