RECEPTY

Jablkové kocky

Jablkové kocky

Šťavnaté varené jabĺčka v lístkovom ceste.

recept,fotorecept,jablká,cesto lístkové,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový150gramov
cukor práškový-
jablká2500gramov
kyselina citrónová¼čajovej lyžičky
puding vanilkový - prášok74gramov
semienka slnečnicové-
vajce slepačie1kus
voda400mililitrov
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

jablká 2500 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky  kyselina citrónová ¼ čajovej lyžičky  voda 100 mililitrov

Menšie jabĺčka umyjeme, pokrájame na štvrtiny, odstránime jaderníky a pokrájame na mesiačiky. Nešúpeme. Vložíme ich do hrnca, nasypeme cukor, škoricu, kyselinu citrónovú a podlejeme vodou.

2. 

Uvedieme do varu a za občasného miešania 15 minút varíme pod pokrievkou. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť.

3. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu natenko rozvaľkáme.

4. 

voda 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Vo vode rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k vychladeným jablkách.

5. 

Plech (42x32cm) vyložíme papierom na pečenie. Vložíme jedno cesto a okraje ľahko povytiahneme na okraj. Nalejeme jablkovú plnku.

6. 

Zakryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou.

7. 

vajce slepačie 1 kus  semienka slnečnicové

Povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme slnečnicovými semienkami (sekanými orechmi a pod.)

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri teplote 200°C, potom teplotu zvýšime a dopečieme 5 minút pri teplote 225°C.

9. 

cukor práškový

Vychladený koláčik posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies