RECEPTY

Jablková štrudľa v lístkovom ceste

Jablková štrudľa v lístkovom ceste

Recept na jednoduchú a pomerne rýchlu prípravu domácej štrúdle z lístkového cesta.

recept,fotorecept,cesto lístkové,strúhanka,jablká,cukor kryštálový,škorica mletá,orechy vlašské mleté,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový4polievkové lyžice
jablká1kilogram
orechy vlašské mleté4polievkové lyžice
strúhanka4polievkové lyžice
škorica mletá-

 

Recept

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice a každú vyvaľkáme približne na dĺžku plechu a šírku 35-40 cm.

2. 

strúhanka 4 polievkové lyžice

Stredový pás posypeme dvoma lyžicami strúhanky.

3. 

jablká 1 kilogram  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice  škorica mletá

Do rovnakej oblasti pridáme polovicu nastrúhaných jabĺk, ktoré ešte posypeme dvoma lyžicami cukru a mletou škoricou.

4. 

orechy vlašské mleté 4 polievkové lyžice

Pridáme mleté orechy a môžeme začať baliť. Kratšie strany preložíme smerom dnu, aby uvoľnená šťava pri pečení neunikla.

5. 

Boky preložíme pozdĺžne cez plnku a prilačíme aby sa spojili. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta a dáme piecť na 180 stupňoch približne 40 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies