RECEPTY

Jablková roláda s marcipánom

Jablková roláda s marcipánom

Niečo sladké pre šibačov.

recept,fotorecept,jablká,Rolády,Veľkonočné

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový80gramov
gaštanové pyré mrazené125gramov
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva8gramov
marcipán200gramov
maslo50gramov
múka polohrubá100gramov
olej slnečnicový50mililitrov
poleva cukrárska čokoládová-
puding čokoládový - prášok40gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda50mililitrov
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor práškový 80 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  vaječný bielok 5 kusov

Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

K žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom...

3. 

... a vmiešame sneh z bielkov.

4. 

Cesto vylejeme na plech (32x44cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

5. 

Upečieme pri 180°C za 8 minút.

6. 

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

7. Jablková plnka

jablká 1 kilogram  cukor kryštálový 80 gramov

Jablká očistíme, nahrubo postrúhame a privedieme do varu spolu s cukrom.

8. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov  voda 50 mililitrov  puding čokoládový - prášok 40 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vo vode v miske rozmiešame puding a vlejeme ho do jabĺk. Varíme do zhustnutia, nakoniec vmiešame roztopenú čokoládu.

9. 

maslo 50 gramov

Jablkovú plnku necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vmiešame do nej zmäknuté maslo.

10. Plnenie rolády

gaštanové pyré mrazené 125 gramov  marcipán 200 gramov

Korpus rozvinieme a uvoľníme papier na pečenie. Roládu natrieme plnkou (okraj ku ktorému budeme stáčať zostane nenatretý) a na plnku nastrúhame čiastočne rozmrazené gaštanové pyré. Z marcipánu vytvoríme valček o priemere asi 1,5 cm a uložíme na okraj od ktorého budeme roládu stáčať.

11. 

Roládu stočíme a uložíme na najmenej 4 hodiny tuhnúť do chladničky.

12. 

poleva cukrárska čokoládová

Potom ju ozdobíme čokoládou...

13. 

... nakrájame a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies