svetvomne.sk

Hubová zmes s brandy

Čo so sušenými hubami, ktorých nám z minulého roku zostalo veľa.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
brandy2čajové lyžičky
cesnak3strúčiky
cibuľa116gramov
huby sušené50gramov
korenie čierne mletég
maslo30gramov
ryža200gramov
soľg
voda200mililitrov
šampiňóny300gramov

1. 

huby sušené 50 g  voda 200 ml

Sušené hríby v miske zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme zmäknúť.

2. 

cibuľa 116 g  šampiňóny 300 g

Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s nakrájanými šampiňónmi cibuľu vysypeme do spodnej parnej nádoby.

3. 

soľ  ryža 200 g

Ryžu viackrát na sitku pod tečúcou vodou prepláchneme, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Nádobu s ryžou vložíme do druhej nádoby parného hrnca, zakryjeme.

4. 

maslo 30 g  cesnak 3 strúčiky  brandy 2 ČL  korenie čierne mleté

Huby s ryžou paríme 20 minút. Ku koncu parenia si na strednom ohni v panvici roztopíme maslo, cesnak ošúpeme, prelisujeme, vložíme do panvice spolu s odkvapkanými lesnými hubami. Pri ustavičnom miešaní zmes dusíme 4 minúty. Pridáme udusené šampiňóny, vmiešame brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť