svetvomne.sk

Hruškový koláč s pudingom

Jednoduchý recept na prípravu výborného koláča s krehkým cestom a náplňou z kúskov hrušiek vo vanilkovom pudingu.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový1polievková lyžica
vajce slepačie1kus
vajce slepačie1kus
puding vanilkový - prášok40gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
hrušky400gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky
med2čajové lyžičky
maslo180gramov
maslo10gramov
soľ¼čajovej lyžičky
múka hladká300gramov

1. 

cukor práškový 1 PL  vajce slepačie 1 ks  maslo 180 g  soľ ¼ ČL  múka hladká 300 g

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

puding vanilkový - prášok 40 g  cukor kryštálový 1 PL  mlieko plnotučné 3,5% 300 ml

Uvaríme si hustý puding.

3. 

hrušky 400 g

Do hotového pudingu vmiešame očistené a na drobno nakrájané hrušky.

4. 

maslo 10 g

Trochu viac ako polovinu cesta rozvaľkáme na približne 3 mm a vtlačíme do vymastenej formy na pečenie.

5. 

škorica mletá ½ ČL  med 2 ČL

Pridáme puding s hruškami, posypeme škoricou a pokvapkáme medom.

6. 

Zvyšok cesta tiež rozvaľkáme a rozprestrieme na vrch koláča.

7. 

Prebytočné cesto odstránime a môžeme ho použiť na ozdobenie koláča.

8. 

vajce slepačie 1 ks

Pred pečením potrieme povrch rozšľahaným vajíčkom.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť