svetvomne.sk

Hruškový koláč s karamelom

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka polohrubá 150 g  múka hladká 150 g  cukor kryštálový 100 g  vajce slepačie 1 ks  tvaroh jemný mäkký 200 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  maslo 100 g

Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2. 

Cesto vyšľaháme dohladka.

3. 

maslo  múka polohrubá

Rozotrieme ho do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

4. 

hrušky 250 g

Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky.

5. 

citrón 1 ks

Hneď ich kladieme na cesto a citrónovou šťavou ich aj celý koláč pokvapkáme.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

7. 

cukor kryštálový 100 g

Cukor upálime na karamel.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 2 PL  maslo 1 PL

Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9. 

Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10. 

Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť