RECEPTY

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

recept,fotorecept,fazuľa rubín,fazuľa biela,fazuľa Cranberry,fazuľa strakatá,bravčové koleno údené,vývar z údeného mäsa,Strukovinové polievky,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové koleno údené700gramov
cesnak6strúčikov
cibuľa150gramov
cícer sušený100gramov
fazuľa Cranberry100gramov
fazuľa biela100gramov
fazuľa rubín100gramov
fazuľa strakatá100gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
masť bravčová30gramov
múka hladká100gramov
paprika červená mletá3čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda2litre
voda0
vývar z údeného mäsa750mililitrov
zemiaky250gramov

 

Recept

1. Príprava strukovín

fazuľa rubín 100 gramov  fazuľa biela 100 gramov  fazuľa Cranberry 100 gramov  fazuľa strakatá 100 gramov  cícer sušený 100 gramov

Po "hrsti strukovín nasypeme na stôl a strukoviny preberieme. Uvedené strukoviny si môžeme zakúpiť ako produkt, v už namiešanom pomere.

2. 

voda

Prebratú fazuľu zalejeme v hrnci vodou a 6-8 hodín ju necháme namočenú.

3. Príprava mäsa

bravčové koleno údené 700 gramov  voda

Údené koleno umyjeme, vložíme do hrnca a zalejeme zarovno vodou. Varíme zakryté, do mäkka, podľa veľkosti kolena, cca 60 minút. Uvarené koleno vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť, potom ho rozoberieme a mäsovú časť nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievame.

4. Varíme polievku

voda 2 litre  soľ 2 čajové lyžičky  zemiaky 250 gramov  vývar z údeného mäsa 750 mililitrov

Vodu z namočených strukovín vylejeme a pridáme k ním čerstvú vodu a soľ. Strukoviny varíme 30-40 minút. Zemiaky očistíme, pokrájame na drobné kocky a po uplynutí uvedeného času ich pridáme k strukovinám. Dolejeme vývar z údeného kolena. Varíme do zmäknutia zemiakov.

5. Zápražka

masť bravčová 30 gramov  cibuľa 150 gramov  múka hladká 100 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame, pridáme ju k roztopenej masti a do sklovita opečieme. Prisypeme múku a opražíme ju.

6. 

paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Stiahneme teplotu a pridáme papriku, premiešame

7. 

a ihneď zalejeme horúcim vývarom z práve sa variacej polievky. Zápražku rozvaríme.

8. 

Zápražku precedíme do polievky a polievku prevaríme.

9. 

Nakoniec vmiešame údené mäso

10. 

cesnak 6 strúčikov  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky

pridáme pretlačený cesnak a majorán.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies