RECEPTY

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

recept,fotorecept,hrach žltý polený sušený,špenát čerstvý listový,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa červená100gramov
hrach žltý polený sušený250gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
maslo25gramov
soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky
soľ himalájska ružová-
voda600mililitrov
zázvor mletý¼čajovej lyžičky
špenát čerstvý listový200gramov

 

Recept

1. 

hrach žltý polený sušený 250 gramov  voda 600 mililitrov  soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky

Hrach preberieme, premyjeme a uvaríme v slanej vode do mäkka.

2. 

Uvarený hrach čiastočne rozmačkáme.

3. 

špenát čerstvý listový 200 gramov  cibuľa červená 100 gramov  cesnak 2 strúčiky

Špenátové listy umyjeme, vložíme do hrnca a krátko podusíme. Očistíme cibuľu a cesnak. Cibuľu najemno pokrájame.

4. 

korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  maslo 25 gramov

Koreniny osmažíme na masle, pridáme cibuľu...

5. 

...a prelisovaný cesnak. Chvíľu osmažíme.

6. 

Pridáme uvarený hrach...

7. 

soľ himalájska ružová

...a varechou nasekaný špenát. Premiešame. Podľa chuti osolíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies