RECEPTY

Hovädzie ragú

Hovädzie ragú

Mäkučké a šťavnaté hovädzie vo fantastickej vínovej omáčke so zeleninou.

recept,fotorecept,hovädzie zadné,víno červené suché,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
cibuľa100gramov
hovädzie zadné700gramov
mrkva200gramov
olej slnečnicový50mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
paradajky300gramov
petržlen-
soľ1.5čajovej lyžičky
voda50mililitrov
víno červené suché200mililitrov
zeler-
Ľahké zemiakové pyré recept-

 

Recept

1. 

hovädzie zadné 700 gramov

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

2. 

mrkva 200 gramov

Očistíme mrkvu, umyjeme a pokrájame na kolieska.

3. 

paradajky 300 gramov

Paradajky ponoríme na chvíľu do horúcej vody, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme. Pokrájame.

4. 

olej slnečnicový 50 mililitrov  cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

cesnak 1 strúčik

Pridáme očistený a postrúhaný cesnak.

6. 

Pridáme mäso a opekáme kým sa zatiahne.

7. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  petržlen  zeler

Stiahneme z ohňa, prisypeme papriku, pridáme mrkvu (môžeme pridať aj kúsok petržlenu a zeleru pokrájaného na malé kocky) a premiešame.

8. 

K mäsu so zeleninou priložíme paradajky,...

9. 

víno červené suché 200 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

...podlejeme vínom a prisypeme soľ. Premiešame.

10. 

voda 50 mililitrov

Dusíme pod pokrievkou, za občasného miešania asi 90 minút (do zmäknutia mäsa). Podľa potreby môžeme podliať trochou vody.

11. 

Ľahké zemiakové pyré recept

Podávame so zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies