svetvomne.sk

Holandská omáčka

Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

maslo 150 g

Roztopíme si maslo a prípadnú penu stiahneme lyžicou.

2. 

vaječný žĺtok 3 ks  citrónová šťava

V miske na hrnci s horúcou vodou si vyšľaháme vaječné žĺtka do hustej peny a primiešame šťavu z polovice stredne veľkého citróna. Teplota nesmie byť príliš vysoká aby sa vajíčka neuvarili.

3. 

víno biele suché ¼ dl  soľ  korenie biele mleté

Vajíčka ďalej šľaháme a pomaly postupne prilievame ropustené maslo. Dochutíme trochou bieleho vína, soľou a korením.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť