svetvomne.sk

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

Upečenú rybu podávame s teplou zemiakovo - syrovou omáčkou, ryžou a plátkom citróna.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
hoki1000gramov
strúhanka100gramov
soľ1čajová lyžička
korenie na ryby2čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
olej slnečnicový100mililitrov
voda50mililitrov

1. Príprava ryby

hoki 1000 g

Hoki necháme rozmraziť. Potom zrežeme vrchnú a spodnú plutvu, rybu stiahneme z kože a skontrolujeme jej brucho či má vypitvané všetky vnútornosti.

Príprava ryby

2. Príprava obaľovacej zmesi

strúhanka 100 g  soľ 1 ČL  korenie na ryby 2 ČL  vajce slepačie 1 ks

Do strúhanky nasypeme soľ a koreniacu zmes na ryby (môžeme do nej nasekať aj rôzne čerstvé bylinky). Vajíčko rozšľaháme vidličkou.

Príprava obaľovacej zmesi

3. Obaľujeme hoki

Rybu namočíme do vajíčka a potom ju z oboch strán obalíme v ochutenej strúhanke.

Obaľujeme hoki

4. Vyprážanie a pečenie

olej slnečnicový 100 ml  voda 50 ml

V panvici rozohrejeme olej a ryby z každej strany 2 minúty opražíme. Opražené uložíme do pekáča, zalejeme výpekom a vodou a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.

Vyprážanie a pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť