svetvomne.sk

Halušky s pivným syrom

Vynikajúci obed nielen pre mužov. Tí však túto pochúťku najviac ocenia a budú vás chváliť do neba :) Príprava je pomerne náročná na vzduch v kuchyni :), zvlášť sa vyžaduje dostatočné vetranie pri roztápaní pivného syra.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka hladká 400 g  múka polohrubá 200 g  voda 400 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL

Obe múky zmiešame s vodou, vajíčkami, soľou a vypracujeme redšie cesto.

2. 

voda  soľ

Z cesta nahádžeme, alebo pretrieme do slanej vriacej vody halušky. Halušky 10 minút povaríme,...

3. 

olej slnečnicový

...potom scedíme a rýchlo prepláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do misy, premiešame s olejom (bravčovou masťou), uzatvoríme a udržiavame v teple (najlepšie je zabaliť misu s haluškami do perín).

4. 

cibuľa 350 g  olej slnečnicový 50 ml

Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a osmažíme do zlatova na oleji.

5. 

bravčový bôčik údený 500 g

Slaninu (údený bravčový bok)...

6. 

... pokrájame na plátky,...

7. 

... tie na prúžky a pridáme ich k cibuli. Osmažíme.

8. 

pivný syr 180 g

Primiešame pokrájaný syr a miešame do rozpustenia.

9. 

Obsah panvice zamiešame s haluškami...

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku)

... a môžeme podávať. Podľa chuti pridáme smotanu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť