RECEPTY

Halušky s pivným syrom

Halušky s pivným syrom

Vynikajúci obed nielen pre mužov. Tí však túto pochúťku najviac ocenia a budú vás chváliť do neba :) Príprava je pomerne náročná na vzduch v kuchyni :), zvlášť sa vyžaduje dostatočné vetranie pri roztápaní pivného syra.

recept,fotorecept,bravčový bôčik údený,pivný syr,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčový bôčik údený500gramov
cibuľa350gramov
múka hladká400gramov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový-
olej slnečnicový50mililitrov
pivný syr180gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)-
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie2kusy
voda400mililitrov
voda-

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  múka polohrubá 200 gramov  voda 400 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Obe múky zmiešame s vodou, vajíčkami, soľou a vypracujeme redšie cesto.

2. 

voda  soľ

Z cesta nahádžeme, alebo pretrieme do slanej vriacej vody halušky. Halušky 10 minút povaríme,...

3. 

olej slnečnicový

...potom scedíme a rýchlo prepláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do misy, premiešame s olejom (bravčovou masťou), uzatvoríme a udržiavame v teple (najlepšie je zabaliť misu s haluškami do perín).

4. 

cibuľa 350 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a osmažíme do zlatova na oleji.

5. 

bravčový bôčik údený 500 gramov

Slaninu (údený bravčový bok)...

6. 

... pokrájame na plátky,...

7. 

... tie na prúžky a pridáme ich k cibuli. Osmažíme.

8. 

pivný syr 180 gramov

Primiešame pokrájaný syr a miešame do rozpustenia.

9. 

Obsah panvice zamiešame s haluškami...

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku)

... a môžeme podávať. Podľa chuti pridáme smotanu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies