svetvomne.sk

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa1kilogram
masť bravčová30gramov
voda2polievkové lyžice
voda800mililitrov
voda
hovädzie mäso - krk500gramov
pivo svetlé150mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ
korenie gulášové2čajové lyžičky
bravčové pliecko500gramov
paradajkový pretlak400mililitrov
papriková pasta - pikantná
cesnak8strúčikov

1. 

cibuľa 1 kg  masť bravčová 30 g  voda 2 PL

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca s roztopenou masťou. Pomaly a za častého premiešavania smažíme takmer pol hodinu. Cibuľa musí zosklovatieť, jemne stmavnúť a nesmie sa pripáliť. Podľa potreby ju môžeme podliať trochou vody.

2. 

hovädzie mäso - krk 500 g  pivo svetlé 150 ml  soľ 1 ČL  korenie gulášové 2 ČL  voda 800 ml

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Prilejeme pivo, vodu, osolíme, okoreníme a varíme do takmer zmäknutia mäsa.

3. 

bravčové pliecko 500 g  paradajkový pretlak 400 ml  papriková pasta - pikantná  voda  cesnak 8 strúčikov  soľ

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k hovädziemu mäsu. Pridáme pretlak a paprikovú pastu (podľa chuti). Pokiaľ sa voda pri varení prvého mäsa veľmi odparila, doplníme ju. Varíme do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dosolíme.

4. 

Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť