svetvomne.sk

Grilovaný zrejúci syr s arašidmi

Olomoucké syrečky alebo podobný zrejúci syr pripravený ako chuťovka v alobale na grile. Podávame s cukrovým žltým melónom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

tvarôžkový syr (tvarôžky, syrečky) 4 ks

Pripravíme si a na stôl rozložíme 4 kusy (cca25x25cm) alobalu. Na tanier pripravíme syry.

2. 

chlieb 100 g

Z krajcov chleba vykrojíme 4 kolieska vo veľkosti syrov.

3. 

olej olivový

Do stredu alobalov nalejeme asi lyžičku oleja a položíme kolieska chleba. Na každý chlieb položíme koliesko syra.

4. 

korenie grilovacie  arašidy pražené solené

Syr jemne posypeme korením. Pridáme solené arašidy.

5. 

Vytvoríme batôžky...

6. 

...a poukladáme ich na rozpálený gril. 10 minút grilujeme.

7. 

Potom zložíme z grilu, necháme ešte zabalené v alobale 5 minút chladnúť (syr sa musí stiahnuť). Potom batôžky rozbalíme. Môžeme servírovať buď priamo na vzniknutej alobalovej miske, alebo porcie opatrne preložíme na tanier.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť