RECEPTY

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.

recept,fotorecept,kuracie prsia,syr Gouda,fazuľové struky zelené mrazené,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Kuracie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Zemiakové Gnocchi alias Noky recept400gramov
cesnak1strúčik
fazuľové struky zelené mrazené150gramov
korenie grilovacie1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
kuracie prsia300gramov
olej slnečnicový1polievková lyžica
slanina údená100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ zeleninová1čajová lyžička
syr Gouda100gramov
sójová omáčka1polievková lyžica

 

Recept

1. 

Zemiakové Gnocchi alias Noky recept 400 gramov

Gnocchi uvaríme podľa návodu z polotovaru alebo si ich pripravte doma podľa receptu, ktorý nájdete na našej stránke. Gnocchi prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. 

kuracie prsia 300 gramov  sójová omáčka 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  soľ zeleninová 1 čajová lyžička  korenie grilovacie 1 čajová lyžička  olej slnečnicový 1 polievková lyžica

Marinádu si pripravíme nasledovne: vo väčšej miske zmiešame olej, čierne korenie, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) grilovacie korenie a sójovú omáčku. Do marinády vložíme na rezance pokrájané kuracie mäso, poriadne premiešame a necháme v chlade odstáť.

3. 

slanina údená 100 gramov

Slaninu nakrájame na malé kocky. Kocky slaniny opražíme na panvici.

4. 

K uškvarenej slanine pridáme namarinované kuracie mäso a sprudka orestujeme. Po orestovaní odstavíme.

5. 

Pripravené gnocchi, rovnomerne rozložíme na menší plech.

6. 

Na gnocchi rozložíme orestované mäso so slaninkou.

7. 

syr Gouda 100 gramov  fazuľové struky zelené mrazené 150 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  cesnak 1 strúčik

Na mäso, rovnomerne rozložíme mrazenú zelenú fazuľku (kto nemá rád fazuľku, môže použiť svoju obľúbenú zeleninu). Všetko zalejeme smotanou zmiešanou s pretlačeným cesnakom. Na záver nastrúhame polotvrdý syr.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 minút.

9. 

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť