svetvomne.sk

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Zemiakové Gnocchi alias Noky400gramov
kuracie prsia300gramov
sójová omáčka1polievková lyžica
korenie čierne mleté1čajová lyžička
soľ zeleninová1čajová lyžička
korenie grilovacie1čajová lyžička
olej slnečnicový1polievková lyžica
slanina údená100gramov
syr Gouda100gramov
fazuľové struky zelené mrazené150gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
cesnak1štipka

1. 

Zemiakové Gnocchi alias Noky recept 400 g

Gnocchi uvaríme podľa návodu z polotovaru alebo si ich pripravte doma podľa receptu, ktorý nájdete na našej stránke. Gnocchi prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. 

kuracie prsia 300 g  sójová omáčka 1 PL  korenie čierne mleté 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  korenie grilovacie 1 ČL  olej slnečnicový 1 PL

Marinádu si pripravíme nasledovne: vo väčšej miske zmiešame olej, čierne korenie, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) grilovacie korenie a sójovú omáčku. Do marinády vložíme na rezance pokrájané kuracie mäso, poriadne premiešame a necháme v chlade odstáť.

3. 

slanina údená 100 g

Slaninu nakrájame na malé kocky. Kocky slaniny opražíme na panvici.

4. 

K uškvarenej slanine pridáme namarinované kuracie mäso a sprudka orestujeme. Po orestovaní odstavíme.

5. 

Pripravené gnocchi, rovnomerne rozložíme na menší plech.

6. 

Na gnocchi rozložíme orestované mäso so slaninkou.

7. 

syr Gouda 100 g  fazuľové struky zelené mrazené 150 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  cesnak 1 štipka

Na mäso, rovnomerne rozložíme mrazenú zelenú fazuľku (kto nemá rád fazuľku, môže použiť svoju obľúbenú zeleninu). Všetko zalejeme smotanou zmiešanou s pretlačeným cesnakom. Na záver nastrúhame polotvrdý syr.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 minút.

9. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť