RECEPTY

Gaštanovo tvarohová šarlota

Gaštanovo tvarohová šarlota

Torta plná chutí.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový275gramov
cukor práškový1čajová lyžička
cukor vanilkový28gramov
gaštanové pyré mrazené400gramov
jedlá želatina30gramov
kypriaci prášok do pečiva12gramov
káva čierna instantná1čajová lyžička
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hrubá160gramov
orechy vlašské100gramov
orechy vlašské mleté30gramov
puding vanilkový - prášok37gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%250gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda200mililitrov
voda6polievkových lyžíc

 

Recept

1. Gaštanová plnka

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor vanilkový 8 gramov  puding vanilkový - prášok 37 gramov  maslo 125 gramov  cukor práškový 125 gramov  gaštanové pyré mrazené 400 gramov

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré. Vmiešame puding a plnku odložíme do chladu.

2. Orechovo - kávový korpus

káva čierna instantná 1 čajová lyžička  voda 6 polievkových lyžíc  vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 1 čajová lyžička  múka hrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 120 gramov  orechy vlašské 100 gramov

Kávu rozpustíme vo vode. Z bielkov a štipky práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kávu, mleté orechy. Postupne vmiešame múku a sneh z bielkov.

3. 

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C 25 minút.

4. 

Upečený korpus vyložíme na mokrú utierku a zvinieme do tvaru rolády. Po vychladnutí odvinieme a popritom uvoľníme papier na pečenie. Korpus je krehký, pracujeme s ním opatrne.

5. 

Na korpus natrieme gaštanovú plnku a opäť zavinieme. V chlade necháme stuhnúť.

6. Tvarohovo - smotanová plnka

tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Tvaroh rozmiešame so smotanou a cukrom.

7. 

jedlá želatina 30 gramov  voda 200 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  cukor práškový 30 gramov

Želatinu rozpustíme vo vode ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť. Zo smotany na šľahanie a cukru vyšľaháme šľahačku.

8. 

Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Nakoniec vmiešame šľahačku. Na pár minút, kým si nakrájame korpus na rovnomerné plátky, vložíme tvarohovo - smotanovú plnku so chladničky.

9. Tortu poskladáme

Hlbšiu misu (priemer 28 cm, hĺbka 15 cm) vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno a celý obvod poukladáme nakrájanú roládu.

10. 

Do stredu misky z rolád naložíme tvarohovú plnku. Po vrchu plnky rozložíme zbytok roládových plátov a odrezky z okrajov, ktoré prevyšujú plnku. Ľahko a jemne utlačíme.

11. 

orechy vlašské mleté 30 gramov

Celú poskladanú tortu posypeme pomletými orechmi a prekryjeme prečievajúcou fóliou. Necháme v chlade stuhnúť najmenej 4 hodiny.

12. 

Pred podávaním odokryjeme fóliu. Na vrch torty položíme na tesno tortový podnos. Tortu obrátime a vyklopíme. Odstránime fóliu po celom obvode. Tortu podľa fantázie a príležitosti vyzdobíme.

13. 

Mňááááámmmm..........

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť