RECEPTY

Gaštanová roláda

Gaštanová roláda

Nepečená roláda s varenou parížskou plnkou. Pre obsah alkoholu vhodná len pre dospelých.

recept,fotorecept,orechy vlašské,rum tmavý,gaštanové pyré mrazené,Rolády,Nepečené,Bezlepkové

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový20gramov
gaštanové pyré mrazené750gramov
kakao - prášok30gramov
maslo300gramov
orechy vlašské100gramov
rum tmavý100mililitrov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Krém

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 80 gramov  kakao - prášok 30 gramov

Nad parou vyšľaháme vajíčka, cukor a kakao. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

2. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 20 gramov

Maslo necháme zmäknúť a vymiešame ho s cukrom.

3. 

Maslo pridáme do krému a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme.

4. Gaštanové cesto

orechy vlašské 100 gramov  maslo 100 gramov

Orechy pomelieme a zmiešame ich s maslom.

5. 

rum tmavý 100 mililitrov

Vmiešame rum.

6. 

gaštanové pyré mrazené 750 gramov

Primiešame rozmrazené kocky gaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojmo alobalom. Na alobal rozotrieme gaštanové cesto.

8. 

Na cesto natrieme parížsky krém.

9. 

Natretý alobal vytiahneme z plechu na pracovnú dosku. Pomocou neho roládu stočíme.

10. 

Stočenú roládu podsunieme doštičkou a uložíme na 24 hodín do chladničky.

11. 

Zo stuhnutej rolády odstránime alobal. Krájame porcie o hrúbke asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies