RECEPTY

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.

recept,fotorecept,klobása,zemiaky,vajce slepačie,vajce slepačie,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

klobása2kusy
korenie čierne mleté-
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika červená2kusy
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
soľ-
vajce slepačie8kusov
zemiaky1000gramov

 

Recept

1. 

klobása 2 kusy

Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút, až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.

2. 

zemiaky 1000 gramov  vajce slepačie 4 kusy  paprika červená 2 kusy

Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.

3. 

Všetko zľahka premiešame.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  soľ  korenie čierne mleté

Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ a korenie. Vyšľaháme a zalejeme zemiaky.

5. 

Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu.

6. 

Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom pre únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.

7. 

Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.

8. 

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies