RECEPTY

Fašírky

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
olej fritovací-
rožok biely2kusy
soľ1čajová lyžička
strúhanka0
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

rožok biely 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  bravčové mleté mäso 800 gramov  cibuľa 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cesnak 4 strúčiky  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  strúhanka

Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.

2. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme guľaté fašírky, ktoré obalíme v strúhanke.

3. 

olej fritovací

Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.

4. 

Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies