RECEPTY

Dusená kapusta s bravčovými párkami.

Dusená kapusta s bravčovými párkami.

Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.

recept,fotorecept,párky bravčové,kapusta hlávková biela,Bravčové mäso,Slovenská kuchyňa

Bravčové mäso

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa1kus
kapusta hlávková biela½kusu
korenie rasca drvená-
korenie čierne mleté-
múka hladká2polievkové lyžice
ocot½čajovej lyžičky
olej slnečnicový-
paprika červená mletá2čajové lyžičky
párky bravčové350gramov
soľ-
soľ zeleninová-
voda0.3litra

 

Recept

1. 

cibuľa 1 kus  olej slnečnicový

Speníme nadrobno nakrájanú cibuľku na oleji.

2. 

párky bravčové 350 gramov

Pridáme na kolieska nakrájané párky a chvíľu popražíme.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Pridáme mletú červenú papriku.

4. 

kapusta hlávková biela ½ kusu  korenie rasca drvená  korenie čierne mleté  soľ zeleninová  voda 0.2 litra  soľ

Pridáme na tenké pásiky pokrájanú kapustu, osolíme, pridáme rascu, vegetu a mleté čierne korenie. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 20 minút.

5. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  voda 0.1 litra  ocot ½ čajovej lyžičky

Keď kapusta zmäkne zahustíme vo vode rozmiešanou múkou a ešte chvíľu povaríme. Po dovarení pridáme ocot.

6. 

Servírujeme s knedľou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies