svetvomne.sk

Čokoládovo-orieškové srdiečka

Chrumkavé sladučké srdiečka z lístkového cesta.

 

Počet porcií: 18

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 400 g  múka hladká  krém orieškovo-kakaový 150 g  čokoláda na varenie 55% 50 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát 45x35 cm. Do misky vložíme orieškovo-kakaový krém a prilejeme k nemu rozpustenú čokoládu. Premiešame...

2. 

... a natrieme na plát cesta.

3. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto stočíme do rolády - jednu stranu do stredu, druhú stranu do stredu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a stredy spojíme.

4. 

Dvojroládu nakrájame na rovnaké asi 1,5 cm dieliky. Dieliky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potiahnutím spodnej časti vytvoríme srdiečko a prstami jemne koláčik roztlačíme.

5. 

orechy vlašské

Povrchu posypeme sekanými orechmi a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 250°C. Pečieme 12-15 minút na najvyššej priečke v rúre.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť