RECEPTY

Čokoládovo jahodové pokušenie

Čokoládovo jahodové pokušenie

Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.

recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,jahody,jahody,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón-
cukor kryštálový175gramov
jahody500gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo125gramov
múka hladká200gramov
orechy vlašské100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky16gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie3kusy
voda20mililitrov
čokoláda na varenie 55%100gramov
škorica mletá1čajová lyžička
škrob kukuričný10gramov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 100 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

maslo 125 gramov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov

V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.

3. 

Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.

4. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...

5. 

...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

7. 

jahody 250 gramov

Jahody umyjeme, nakrájame na drobno a vložíme do hrnčeka.

8. 

cukor kryštálový 50 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Pridáme cukor a škoricu .

9. 

škrob kukuričný 10 gramov  voda 20 mililitrov

Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

10. 

orechy vlašské 100 gramov

Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.

11. 

Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor kryštálový 25 gramov

Tvaroh vymiešame s cukrom...

13. 

citrón

...a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.

15. 

jahody 250 gramov

Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies