RECEPTY

Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom

Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom

Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.

recept,fotorecept,citrón,cestoviny - Tagliatelle,syr Parmezán,Cestoviny

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Tagliatelle350gramov
citrón1kus
citrónová šťava20mililitrov
jogurt biely250mililitrov
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán50gramov

 

Recept

1. 

citrón 1 kus

Citrón umyjeme v studenej vode. Škrabkou na zeleninu z neho odkrojíme tri prúžky citrónovej kôry.

2. Príprava cestovín

cestoviny - Tagliatelle 350 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda bublať, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

3. Omáčka

jogurt biely 250 mililitrov

V menšom hrnci zohrejeme biely jogurt. Do neho vložíme prúžky citrónovej kôry.

4. 

citrónová šťava 20 mililitrov

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripravenou omáčkou. Pokvapkáme 2 lyžicami citrónovej šťavy.

5. 

syr Parmezán 50 gramov

Hotové cestoviny servírujeme na tanieroch. Porciu posypeme nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies