svetvomne.sk

Černicovo orechová dobrota

Jesenné pečenie

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava černíc a orechov

černice 250 g  orechy vlašské mleté 200 g

Nazbierané, alebo kúpené černice preberieme, odstránime z nich poškodené plody a umyjeme pod tečúcou vodou. Orechy pomelieme.

Príprava černíc a orechov

2. Príprava cesta

cesto lístkové 400 g  cukor kryštálový 150 g

Lístkové cesto na tenko vyvaľkáme na pomúčenej podložke na dvojnásobnú veľkosť plechu na pečenie. Na plech položíme papier na pečenie, lístkové cesto tak, aby nám polovica zostala na podložke, neprekrajujeme.

Príprava cesta

3. 

Na časť cesta v plechu rovnomerne rozložíme černice, posypeme mletými orechmi a kryštálovým cukrom.

4. 

Časť cesta, ktorú máme na podložke preložíme na jednotlivé vrstvy ingrediencií, po okrajoch cesto utlačením spojíme. Povrch cesta jemne popicháme vidličkou.

5. Pečieme

cukor práškový 30 g

Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni, približne 25 minút. Upečený koláč posypeme ešte teplý práškovým cukrom.

Pečieme

6. Servírujeme

Po vychladnutí podávame nakrájaný na rezy.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť