RECEPTY

Cannelloni s mäsovou plnkou

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr tvrdý,syr tvrdý,paradajkový pretlak,cestoviny - Cannelloni,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka1čajová lyžička
bravčové mleté mäso1000gramov
cesnak sušený1čajová lyžička
cestoviny - Cannelloni300gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej slnečnicový30mililitrov
paprika75gramov
paradajkový pretlak700mililitrov
soľ2.5čajovej lyžičky
syr tvrdý250gramov
voda200mililitrov

 

Recept

1. Cibuľovo - paprikový základ

olej slnečnicový 30 mililitrov  cibuľa 150 gramov  paprika 75 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. V hlbšej panvici ju opečieme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, soľ a chvíľu podusíme.

2. Mäso

bravčové mleté mäso 1000 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  syr tvrdý 150 gramov

Do panvice pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie a 10 minút mäso orestujeme za stáleho premiešavania. Zmes necháme vychladiť tak, aby nás nepálila keď ju chytíme do prstov. Do takto chladnej zmesi vmiešame strúhaný syr.

3. Príprava omáčky

paradajkový pretlak 700 mililitrov  voda 200 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  bazalka 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do hustého paradajkového pretlaku pridáme vodu, soľ, bazalku, cesnakový prášok a mleté čierne korenie. Zamiešame.

4. Plnenie cannellonov

cestoviny - Cannelloni 300 gramov

Suché cestovinové rúrky - Cannelloni jednoducho naplníme mäsovou zmesou prstami. V jednej ruke držíme cannellon tak že mu prstami uzavrieme jednu stranu a druhou rukou prstami do neho jemne vtláčame mäsovú zmes.

5. 

Do pekáča nalejeme jednu tretinu pripravenej omáčky a ukladáme do nej naplnené rúrky.

6. 

Keď máme dno pekáča pokryté, zalejeme obsah druhou tretinou omáčky a ukladáme ďalšiu vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí od druhu použitého pekáča. Poslednou tretinou omáčky zalejeme poslednú vrstvu cannellonov. Pečieme na strednom stupni v rúre, 45 - 60 minút zakryté. Dobré je podložiť pod pekáč väčší plech nakoľko sa môže stať že šťava môže pri pečení z časti vytekať.

7. 

syr tvrdý 100 gramov

Po 45 minútach posypeme povrch pokrmu strúhaným syrom a odokryté 5 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies