svetvomne.sk

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
bazalka1čajová lyžička
cesnak sušený1čajová lyžička
cestoviny - Cannelloni300gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
mäso mleté1000gramov
olej slnečnicový30mililitrov
paprika75gramov
paradajkový pretlak700mililitrov
soľ2.5čajovej lyžičky
syr tvrdý250gramov
voda200mililitrov

1. Cibuľovo - paprikový základ

olej slnečnicový 30 ml  cibuľa 150 g  paprika 75 g  soľ 1.5 ČL

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. V hlbšej panvici ju opečieme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, soľ a chvíľu podusíme.

Cibuľovo - paprikový základ

2. Mäso

mäso mleté 1000 g  korenie čierne mleté ½ ČL  syr tvrdý 150 g

Do panvice pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie a 10 minút mäso orestujeme za stáleho premiešavania. Zmes necháme vychladiť tak, aby nás nepálila keď ju chytíme do prstov. Do takto chladnej zmesi vmiešame strúhaný syr.

Mäso

3. Príprava omáčky

paradajkový pretlak 700 ml  voda 200 ml  soľ 1 ČL  bazalka 1 ČL  cesnak sušený 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Do hustého paradajkového pretlaku pridáme vodu, soľ, bazalku, cesnakový prášok a mleté čierne korenie. Zamiešame.

Príprava omáčky

4. Plnenie cannellonov

cestoviny - Cannelloni 300 g

Suché cestovinové rúrky - Cannelloni jednoducho naplníme mäsovou zmesou prstami. V jednej ruke držíme cannellon tak že mu prstami uzavrieme jednu stranu a druhou rukou prstami do neho jemne vtláčame mäsovú zmes.

Plnenie cannellonov

5. 

Do pekáča nalejeme jednu tretinu pripravenej omáčky a ukladáme do nej naplnené rúrky.

6. 

Keď máme dno pekáča pokryté, zalejeme obsah druhou tretinou omáčky a ukladáme ďalšiu vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí od druhu použitého pekáča. Poslednou tretinou omáčky zalejeme poslednú vrstvu cannellonov. Pečieme na strednom stupni v rúre, 45 - 60 minút zakryté. Dobré je podložiť pod pekáč väčší plech nakoľko sa môže stať že šťava môže pri pečení z časti vytekať.

7. 

syr tvrdý 100 g

Po 45 minútach posypeme povrch pokrmu strúhaným syrom a odokryté 5 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť